Ortopediska inlägg – för din kropps skull

När du har ont i höft, rygg, knän eller andra delar av kroppen kan det vara god tid att investera i din kropp. Många gör detta genom träning, massage eller andra typer av behandlingar som är till stor hjälp för att mjuka upp och stärka kroppen. Men du kan göra mer. Med hjälp av ortopediska inlägg kan du få hjälp för dina besvär varje steg i vardagen. Du vet väl om att ortopediska inlägg kan reducera smärta på flera olika sätt?

Varför ska man ha ortopediska inlägg?

Ortopediska inlägg skapar ganska på en gång märkbara skillnader i hur du känner dig i din kropp. De hjälper dig att stabilisera och balansera upp kroppen så att du får en bättre hållning när du rör dig. Större delen av befolkningen tenderar också till att överpronera med sina fötter. När man överpronerar leder det i de allra flesta fall till att man får värk i andra delar av kroppen vilket dessutom kan leda till överbelastningar och skador. Detta kan inläggen hjälpa dig med att göra mindre.

Inför att sulorna ska formas genomgår man enligt standard två typer av analyser. Först genomför en naprapat eller ortoped en individuell screening och rörelseanalys för att se hur du rör dig. På så sätt kan man se var överbelastningar ligger som orsakar smärta. Därefter genomför man en fotanalys för att se hur dina fötter är formade. Inte ovanligen ser dina fötter olika ut till formen och hur du använder dem. När analyserna är gjorda kan dina ortopediska inlägg formas.

Har du ont i knän, ryggen, höfter eller överpronerar med fötterna? Ge ett bättre stöd till din kropp, reducera värk och skador och skapa en snällare livsstil med ortopediska inlägg.